Sernikowe "kanapki"

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Masa serowa w kanapkach z półkruchego ciasta z żurawiną i prażonymi migdałami.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 250 gramów
    - masło: 125 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - surowe żółtko: 1 sztuka
    - ugotowane żółtko (przetarte): 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - śmietana 18%: 1 łyżka

    - twaróg półtłusty trzykrotnie mielony: 250 gramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - śmietana 18 %: 1 łyżeczka
    - cukier: 2 łyżki
    - cukier waniliowy: 3 łyżki
    - budyń (najlepiej bananowy): 2 łyżki
    - żurawina suszona: 2 łyżki
    - kandyzowana skórka pomarańczowa: 2 łyżki
    - kasza manna: 1 łyżka
    - migdały prażone: 2 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernikowe "kanapki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać z zimnym masłem na stolnicy. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagniesć, odstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwalkować na placek o grubości 0,8-1 cm, wycinać krążki o średnicy 11-12 cm.
  • 2. Do sera dodać żółtko, śmietanę i pozostałe składniki.
  • 3. Na połówkkę każdego krążka kłaść 1-1,5 łyżki masy serowej, przykryć wolną połówką (nie dociskać). Piec 25 minut w 200 st. Ostudzić. Ewentualnie posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować