1 kg sera
8 jajek
1 szklanka cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie budyniu śmietankowego
3 łyżki kakao
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka masła do posmarowania formy
blacha 24*24
Sposób przygotowania przepisu:
Sernikowa zebra
1.
Ser mielimy. Przekładamy do miski i dodajemy żółtka, cukry, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do masy serowej. Mieszamy delikatnie. Masę dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao, mieszamy. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy raz ciemną raz jasną masę, aż do wyczerpania składników. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160 stopni i pieczemy przez godzinę. Studzimy na kratce kuchennej.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze