SERNIKOWA PIANKA Z TRUSKAWKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealne ciasto w sezonie. Po sezonie możemy użyć mrożonych

  • 60 min

Składniki:

  • biszkopt:
    6 jajek
    15 łyżek mąki
    15 łyżek cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    masa serowa:
    1 kg sera w wiaderku
    3 łyżki żelatyny
    cukier - do smaku, do słodkości sera
    masa śmietanowa:
    2 kubki po 330 ml śmietany 30 %
    cukier puder
    2 śmietan fixy
    dodatkowo:
    1/2 kg truskawek
    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Sernikowa pianka z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt:
    Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę, stopniowo dodajemy cukier,
    ubijamy, następnie dodajemy po 1 żółtku, ubijamy. Mąkę mieszamy z
    proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, mieszamy . Wylewamy na blachę
    24-36. Pieczemy ok 15 minut do suchego patyczka,studzimy.
    Masa serowa: Ser z wiaderka miksujemy z cukrem pudrem- do pożądanej
    słodkości. Żelatynę zalewamy zimną wodą, kiedy napęcznieje
    podgrzewamy, studzimy i dodajemy do sera, miksujemy.
    Gotową masę serową wykładamy na biszkopt, odstawiamy do lodówki do
    stężenia. Kiedy masa stężeje w 3 szklankach wody rozpuszczamy
    galaretki. Truskawki kroimy na połówki. Układamy na masie serowej,
    zalewamy galaretką ( zostawiamy 3/4 szklanki na wierzch ciasta).
    Odstawiamy do lodówki do stężenia.
    masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy podczas ubijania
    cukru pudru do pożądanej słodkości. Dodajemy zagęstniki. Ubijamy.
    Gotową masę śmietanową wykładamy na stężałą galaretkę. Kiedy masa
    stężeje wylewamy resztę galaretki, odstawiamy do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować