Sernikobrownies z truskawkami i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Blaszkę 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i studzimy.
Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kolejno 3 jajka, nie przerywając miksowania. Wlewamy roztopioną i ostudzoną czekoladę, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy. 3/4 masy przekładamy na blaszkę i wyrównujemy.
W drugiej misce ucieramy ser, resztę cukru (150 g), 2 jajka i nasionka wanilii. Masę serową wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch wylewamy resztę masy czekoladowej i układamy owoce.
Pieczemy w temperaturze 170ºC przez 45 - 60 minut. Studzimy w ciepłym, uchylonym piekarniku.
Porady
Przepis pochodzi ze strony : http://www.mojewypieki.com/post/sernikobrownies-z-malinami
Komentarze