Sernikobrownies z truskawkami i porzeczkami

4.48 (166 ocen)

Ciasto jest niezwykle wilgotne, słodkie i mocno czekoladowe, dodatek owoców tylko potęguje doznania smakowe ;) Polecam serdecznie :)

Składniki:

  • ( na formę 20x30 cm )

    200 g gorzkiej czekolady

    200 g masła

    400 g cukru pudru

    5 jajek

    110 g mąki pszennej

    400 g serka kremowego, twarogowego

    nasionka z połowy laski wanilii

    ulubione owoce, u mnie szklanka truskawek i szklanka porzeczek
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernikobrownies z truskawkami i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    Blaszkę 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali i studzimy.

    Masło i 250 g cukru pudru miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kolejno 3 jajka, nie przerywając miksowania. Wlewamy roztopioną i ostudzoną czekoladę, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy. 3/4 masy przekładamy na blaszkę i wyrównujemy.

    W drugiej misce ucieramy ser, resztę cukru (150 g), 2 jajka i nasionka wanilii. Masę serową wylewamy na masę czekoladową. Na wierzch wylewamy resztę masy czekoladowej i układamy owoce.

    Pieczemy w temperaturze 170ºC przez 45 - 60 minut. Studzimy w ciepłym, uchylonym piekarniku.

Porady

Przepis pochodzi ze strony : http://www.mojewypieki.com/post/sernikobrownies-z-malinami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Porzeczki Sery Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować