Sernikobrownie z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nieziemskie w smaku, wilgotne, ciasto czekoladowe z serową warstwą, słodycz przełamuje kwaskowatość truskawek:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada gorzka: 200 gramów
    - masło: 200 gramów
    - cukier puder: 200 gramów
    - cukier waniliowy: 16 gramów
    - jajka: 5 sztuk
    - mąka pszenna: 100 gramów
    - serek kremowy śmietankowy: 500 gramów
    - truskawki świeże: 250 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernikobrownie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernikobrownie z truskawkami 1. W drugiej misce utrzeć ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
  • Sernikobrownie z truskawkami 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.
    Masło i 100 g cukru pudru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
  • Sernikobrownie z truskawkami 3. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Następnie dodać mąkę.
  • Sernikobrownie z truskawkami 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej 3/4 masy czekoladowej.
  • Sernikobrownie z truskawkami 5. Następnie wylać masę serową na masę czekoladową. Na wierzch wyłożyć resztę masy czekoladowej za pomocą łyżki.
  • Sernikobrownie z truskawkami 6. Na końcu ułożyć owoce.
    Piec w temperaturze 170ºC przez około 45 - 60 minut.
  • Sernikobrownie z truskawkami 7. Studzić w ciepłym, ale otwartym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Truskawkowe sernikobrownie

To może cię zainteresować