SERNIKOBROWNIE Z CZEREŚNIAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mocno czekoladowe, wilgotne brownie połączone z delikatną, kremową masą serową i soczystymi czereśniami jest idealnym pomysłem do popołudniowe kawki!Sernikobrownie posmakuje każdemu i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( forma ok.22 x 12 – keksówka

    Na większą podwajamy porcje)

    WARSTWA SEROWA:

    * twaróg mielony – 250 g
    * jajko – 1 szt
    * wanilia – 0,5 laski
    * cukier – 50 g
    * mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka

    WARSTWA CZEKOLADOWA:

    * czekolada mleczna – 125 g
    * kakao – 1 łyżka
    * masło – 100 g
    * cukier – 60 g
    * jako – 1 szt
    * mąka pszenna – 50 g
    * czereśnie – ok. 100 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Brownie Desery

Sernikobrownie z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    WARSTWA SEROWA:

    Wszystkie składniki miksujemy na najniższych obrotach przez ok. 3 minuty – powinny być w temperaturze pokojowej .

    WARSTWA CZEKOLADOWA:

    W kąpieli wodnej roztapiamy masło z czekoladą i cukrem, lekko studzimy.

    Do masy dodajemy jajko, mąkę i kakao – dokładnie mieszamy.

    CAŁOŚĆ:

    Na dno foremki wyłożone papierem do pieczenia wylewamy 3/4 masy czekoladowej, przykrywamy ( nierówno ) masą serową i ponownie wylewamy masę czekoladową ( również nierówno).

    Ca całości robimy „ósemki” za pomocą widelca , tak by zmieszać masy.

    Górę posypujemy czereśniami pokrojony na pół.

    Pieczemy ok. 50min/175C i dokładnie studzimy.

    Smacznego!

Porady

Zamiast czereśni możemy dodać inne owoce. Śmiało możemy użyć mrożonych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Truskawkowe sernikobrownie

To może cię zainteresować