REKLAMA

Serniko - jogurtowiec z rabarbarem

wyświetlono: 150 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pieczony sernik z jogurtem na kruchym spodzie. Ciasto z rabarbarem i kruszonką, wyszło bardzo dobre.

opublikowany: 23.06.2021
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO KRUCHE:
    -200 g masła
    -100 g cukru
    -3 jajka
    -2 łyżki gęstej śmietany 18 %
    -400 g mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    MASA:
    -5 jajek
    -200 g cukru
    -1200 g jogurtu greckiego
    -500 g serka mascarpone
    -3 budynie waniliowe po 40 g

    RABARBAR:
    -500 g rabarbaru na czysto

    KRUSZONKA:
    -150 g masła
    -150 g cukru
    -1 cukier waniliowy
    -300 g mąki

    DO OPRÓSZENIA:
    -cukier puder
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Serniko - jogurtowiec z rabarbarem 1. ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać śmietanę i zmiksować na niższych obrotach miksera. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.
  • Serniko - jogurtowiec z rabarbarem 2. masa-Jajka zmiksować z cukrem a potem przesianym budyniem. Następnie dodać ser, jogurt i zmiksować, ale nie za długo, żeby nie napowietrzyć. Masę przelać do blaszki i rozsmarować.
  • Serniko - jogurtowiec z rabarbarem 3. rabarbar- Rabarbar, obrać, pokroić w kawałeczki i rozsypać na masie.
  • Serniko - jogurtowiec z rabarbarem 4. kruszonka- Zmiksować masło z cukrem a potem z mąką na gruby żwirek. Rękoma jeszcze rozetrzeć i rozsypać po rabarbarze.
  • Serniko - jogurtowiec z rabarbarem 5. Piec ok.70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia, przykryć papierem, jak kruszonka za mocno by brązowiała.
    Po przestygnięciu ciasta, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak mocno stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE