Serniki z mąki ryżowej z truskawkami

  • wyświetlono: 330 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Serniki z mąki ryżowej (bez glutenu) usmażone na oleju kokosowym maja chrupiącą skórkę i są bardzo smaczne.

nataliakielek
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

400 g twaróg domowej roboty
35-45 g maki ryżowej
1 szt. jajko
cukier w/g gustu
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia
truskawki

Sposób przygotowania przepisu:

Serniki z mąki ryżowej z truskawkami

  • Serniki z mąki ryżowej (bez glutenu)1. 1. Za pomocą widelca rozgnieść twaróg w misce, wbić jajko, dodać cukier i szczyptę soli. Wymieszać. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać.
    2. Uformować serniki i smażyć na oleju kokosowym z obu stron na chrupiącą skórkę. Połowę truskawek zmiksować, resztę przekroić na pół, udekorować.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serTruskawkitwarógśniadanieserniki
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kasza manna z musem z mango

Dodane przez: anamarisworld

Kasza manna z musem z mango

"Śniadanie inne niż wszystkie"? Gdy...

Jabłkowa owsianka z cynamonem

Dodane przez: Kloruś

Jabłkowa owsianka z cynamonem

Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa....

drożdżówki zawijane z serem

Dodane przez: babka w formie

drożdżówki zawijane z serem

Proponuję Wam dzisiaj przepis na...

Gofry z masłem orzechowym

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry z masłem orzechowym

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe...

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Dodane przez: Kloruś

Śniadaniowe wrapy z pastą jajeczną

Pyszne wrapy z tortilli z pastą...

Omlet biszkoptowy z szynką

Dodane przez: czarrna

Omlet biszkoptowy z szynką

Za oknem mróz i śnieg, więc na...