Sernik ,, złota rosa " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37.
2.Masa sernikowa: Ser zmiel i przełóż do miski. Dodaj jajka, margarynę, cukry- Zmiksuj na gładką masę. Masę podziel na 2części, do jednej dodaj kisiel a do drugiej budyń czekoladowy-wymieszaj ręcznie. Mase serową z kisielem wylej na ciasto a następnie masę z budyniem. piec 60min. w 180C.
3.Piana: Białka ubij na puch-dodaj cukier. Zmiksuj. Wylej na ciasto 10minut przed zakończeniem pieczenia i piec w 150C.
Komentarze