Sernik ,, Złota Rosa "

4.5 (148 ocen)

Delikatny, puszysty, czekoladowy, z dodatkiem kisielu oraz z tą wspaniałą rosą.

Składniki:

  • Ciasto kakaowe:
    2szkl. mąki
    5 łyżek wody
    1szkl. cukru
    1 kostka margaryny
    3 łyżki kakao
    4 jajka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa sernikowa:
    1kg sera
    5 jajek
    1/2kostki margaryny
    0/5 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń czekoladowy
    1kisiel cytrynowy

    Piana:
    6 białek
    1/2szkl. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik ,, złota rosa " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37.
  • 2. Masa sernikowa: Ser zmiel i przełóż do miski. Dodaj jajka, margarynę, cukry- Zmiksuj na gładką masę. Masę podziel na 2części, do jednej dodaj kisiel a do drugiej budyń czekoladowy-wymieszaj ręcznie. Mase serową z kisielem wylej na ciasto a następnie masę z budyniem. piec 60min. w 180C.
  • 3. Piana: Białka ubij na puch-dodaj cukier. Zmiksuj. Wylej na ciasto 10minut przed zakończeniem pieczenia i piec w 150C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować