Kolejny sernik upieczony, delikatne śmietankowe wnętrze sernika, lekko słodkie , na wierzch orzechy włoskie zatopione w słonym karmelu, pierwszy kęs i już sernik jest twój.
Sernik z włoskimi orzechami w słonym karmelu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wykładam papierem do pieczenia .
Do miski blendera wrzucam herbatniki , miękkie masło i orzechy ,miksuję na pył.
Masę wysypuję na blaszkę i wypełniam dno formy, mocno dociskając.Formę wstawiam do lodówki.
2.Masa serwa:
Zmielony twaróg łączę z mascarpone, cukier mieszam z jajkami i aromatem śmietankowym, dodaję do twarogu , całość mieszam ,na koniec wsypuję budyń, ponownie mieszam.
Masę przelewam do formy. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika ( 160 st.) .Piekę 35 minut.
3.Upieczony sernik zostawiam 2 godziny w piekarniku, następnie schładzam.
Komentarze