Sernik z wiśniami z białym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy razem, wykładamy nimi dno formy.
2.Białka oddzielamy od żółtek. Źółtka ucieramy z cukrem, dodajemy sery, budyń, olej. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. 1/3 masy wylewamy na spód ciasteczkowy, układamy wiśnie, zalewamy resztą masy serowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 20 min, następnie zmniejszmy temperaturę do 170 stopni i pieczemy jeszcze 30 min. Studzimy.
3.Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Kremówkę ubijamy, dodajemy czekoladę i likier.
4.Po wystudzeniu sernik przystrajamy musem.
Porady
sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach
Komentarze