Sernik z wiśniami z białym musem

0 (0 ocen)

pyszny sernik nadziewany wiśniami na ciasteczkowym spodzie z musem z białej czekolady

Składniki:

  • składniki na 18 cm:
    Ciasto;
    100 g pokruszonych herbatników, biszkoptów i wafelków,
    1 łyżka kakao,
    3 łyżki rozpuszczonej margaryny.
    Składniki na ciasto mieszamy razem, wykładamy nimi dno formy.

    Masa serowa:
    200 g twarogu,
    400 g serka naturalnego,
    4 jajka,
    ½ szkl. cukru,
    2 łyżki oleju,
    1 budyń waniliowy

    Mus z białej czekolady
    ½ szkl. kremówki,
    ¾ tabliczki białej czekolady,
    2 łyżki likieru kokosowego
    Dodatkowo:
    wiśnie drylowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z wiśniami z białym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczkowy spód 1. Składniki na ciasto mieszamy razem, wykładamy nimi dno formy.
  • 2. Białka oddzielamy od żółtek. Źółtka ucieramy z cukrem, dodajemy sery, budyń, olej. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. 1/3 masy wylewamy na spód ciasteczkowy, układamy wiśnie, zalewamy resztą masy serowej. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 20 min, następnie zmniejszmy temperaturę do 170 stopni i pieczemy jeszcze 30 min. Studzimy.
  • 3. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Kremówkę ubijamy, dodajemy czekoladę i likier.
  • 4. Po wystudzeniu sernik przystrajamy musem.

Porady

sernik studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

4.47 (202 ocen)

sernik z malinami

To może cię zainteresować