Sernik z wiśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 50 min

Gotowanie i pieczenie to moja pasja. W wolnych chwilach testuję nowe smaki i przepisy.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1 kg twarogu
    ● słoik drylowanych wiśni
    ● 30 dag herbatników
    ● 18 dag masła
    ● 250 ml kremówki
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3/4 szkl. cukru pudru
    ● 8 łyżeczek żelatyny
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie z kompotem podgrzewamy w rondelku. Wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści. Studzimy. Mieszamy z 4 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do miseczki o średnicy mniejszej niż tortownica. Wkładamy do lodówki na 3 godziny.
  • 2. Tortownicę (śr. 26 cm) wykładamy folią spożywczą. Masło roztapiamy, studzimy. Herbatniki drobno kruszymy, mieszamy z masłem. Wykładamy na spód tortownicy.
  • 3. Twaróg dwukrotnie mielimy. Resztę żelatyny rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody. Kremówkę ubijamy z 1/2 cukru pudru. Do twarogu wsypujemy resztę cukru pudru i mieszając, stopniowo dodajemy żelatynę i ubitą śmietanę.
  • 4. Na środek tortownicy wykładamy, odwracając miseczkę, galaretkę wiśniową. Przykrywamy masą serową. Schładzamy 10 godzin. Dekorujemy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Ser biały Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik  z wiśniami

To może cię zainteresować