Sernik z winogronem i galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka , cukier i sól miksuję na kremową , puszystą masę , ciągle miksując dodaję olej , zmniejszam obroty miksera dodaję mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem . Masę wykąłdam do blaszki , piekę około 20 minut , studzę . Zdejmuję wierzchnią warstwę ciasta , skrapiam ponczem - zmieszaną wodą z cukrem i sokiem z cytryną . Po całości rozkładam winogron .
2.Galaretkę mieszam z żelatyną , dodaję wrzącą wodę , mieszam do rozpuszczenia galaretek i żelatyny , studzę .
Do sera dodaję cukier , miksuję , dodaję gęstniejącą galaretkę , miksuję .
Puszystą masą wykładam na przygotowane ciasto , wyrównuję , wstawiam do lodówki na około godzinę - do zastygnięcia masy .
3.Galaretkę mieszam z wrzątkiem , studzę . Gęstniejącą zalewam przygotowane ciasto , wstawiam do lodówki na około godzinę do zastudzenia .
Porady
U mnie szklanka to 300 ml .
Powodzeniem tego ciasta jest dobrze wystudzona galaretka :)
Komentarze