Sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną.
2.Odsączone z soku brzoskwinie (są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki), mikserem połączyć składniki.
3.Dwie tortownice 18 cm (lub jedna 26 cm) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić.
4.Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca.
Komentarze