Sernik z warstwą czekoladowo-bakaliową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do sera dodać wszystkie składniki,( oprócz rodzynek) dokładnie zmiksować najlepiej blenderem, dodać rodzynki wcześniej przelane wrzątkiem i odsączone, wymieszać.
2.Ciasto:
do mąki dodać cukier, kakao, proszek do pieczenia, wymieszać, wkroić zimne masło/margarynę, dodać śmietanę zagnieść ciasto, schłodzić około 60 minut w lodówce.
3.Ciasto wyłożyć do formy, wylać masę serową.
Piec około 60-75 minut w 170-175 *C , sernik studzić w uchylonym piekarniku.
4.Warstwa czekoladowa :
Praliny rozpuścić w mikrofali, dodać mleko, wymieszać, dodać posiekane orzechy i skórkę z pomarańczy.
Wyłożyć na wystudzony sernik.
Komentarze