Sernik z toffi

4.46 (207 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Delikatny i rozpływający się w ustach puszek.Do tego bardzo słodki

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Spód
    1 szkl.mąki
    3 żółtka
    3 łyżki cukru
    1/2 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa
    1 kg sera półtłustego zmielonego w kostkach
    8 jaj plus 3 białka
    1 1/2 szkl.cukru
    0,5 l śmietany 30℅
    2 budynie śmietankowe
    Cukier waniliowy

    Puszka masy kajmakowej

    Blacha z wysokimi brzegami 39x28
Wystaw ocenę:

4.46 (207 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto z podanych składników zagnieść ciasto rozprowadzić je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do lodówki
  • 2. Białka ubić z cukrem dodając ser i żółtka.Dodać budynie i cukier waniliowy.
  • 3. Śmietanę ubićna sztywno i dodać do masy serowej delikatnie wymieszać.Wyłożyćna ciasto.Piec 50 min w termoobiegu w 170 stopniach.
  • 4. Kajmak rozpuścić w kąpieli wodnej i polać sernik.Smacznego

Porady

Masę przygotowujemy w dużym naczyniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować