Sernik z tartym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystko razem wymieszać zagnieść ciasto podzielić na 2 części włożyć do woreczków foliowych i odłożyć do zamrażalki na około 2 godziny
2.Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i 4 żółtkami na jednolitą masę dodać ser i budyń (w proszku) + aromat pomarańczowy. Ubić pianę z 4 białek dodać do masy delikatnie wymieszać.
3.Blachę wysmarować margaryną obsypać kaszą manną lub bułką tartą.
Jedną część ciasta potrzeć na grubym tarle i rozłożyć równomiernie na blaszce, , na to nałożyć przygotowaną masę serową, a na wierzch potrzeć drugą część ciasta.
4.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni (góra i dół) przez około 60 minut.
Komentarze