Sernik z tartym ciastem

0 (0 ocen)

proste w przygotowaniu

Składniki:

  • ciasto;

    3 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 kostka margaryny (palmy)
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    masa;

    1 kg sera (może być gotowy twaróg do wypieków )
    3/4 szklanki cukru
    1 kostka masła
    1 budyń waniliowy
    4 jajka
    cukier waniliowy
    aromat pomarańczowy

Sernik z tartym ciastem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystko razem wymieszać zagnieść ciasto podzielić na 2 części włożyć do woreczków foliowych i odłożyć do zamrażalki na około 2 godziny
  • 2. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i 4 żółtkami na jednolitą masę dodać ser i budyń (w proszku) + aromat pomarańczowy. Ubić pianę z 4 białek dodać do masy delikatnie wymieszać.
  • 3. Blachę wysmarować margaryną obsypać kaszą manną lub bułką tartą.
    Jedną część ciasta potrzeć na grubym tarle i rozłożyć równomiernie na blaszce, , na to nałożyć przygotowaną masę serową, a na wierzch potrzeć drugą część ciasta.
  • 4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni (góra i dół) przez około 60 minut.
  • 5. smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy