Sernik z serków wiejskich z chia, truskawkami i galaretką agrestową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rewelacyjny sernik na zimno! Podstawą tego sernika są znane wszystkim serki wiejskie. Dodatek galaretki agrestowej sprawił, że z masy powstała delikatna pianka. Smaku ciastu nadają sezonowe truskawki! Uwielbiam takie lekkie domowe ciasta!

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g herbatników pełnoziarnistych
    60 g margaryny
    400 g ziarnistego serka wiejskiego
    2 łyżki ksylitolu
    2 łyżki nasion chia
    2 galaretki agrestowe
    3 szklanki wrzątku
    300 g świeżych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z serków wiejskich z chia, truskawkami i galaretką agrestową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na drobny pył. Łączymy z rozpuszczoną, ciepłą margaryną. Ciastkami wykładamy dno tortownicy. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do wystygnięcia. Serki wiejskie blendujemy na gładki krem z dodatkiem ksylitolu. Wsypujemy nasiona chia i ponownie mieszamy. Na końcu wlewamy ¾ rozpuszczonej galaretki, miksujemy. Na brzegach tortownicy układamy połówki umytych truskawek. Gotową masę przelewamy powoli do tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa serowa zastygnie na wierzch wylewamy resztę galaretki. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z serków wiejskich

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z serków wiejskich

RedakcjaPP To ulubione ciasto mojego męża. Ostatnio zachwyciło także gości. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować