Sernik z rzodkiewką i zieleniną

0 (0 ocen)

Letnie śniadanie.

Składniki:

  • 2 pęczki rzodkiewek
    1 pęczek szczypiorku
    1/2 pęczka pietruszki
    500g sera na sernik
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka soku z cytryny
    8 łyżeczek żelatyny
    100g śmietany kremówki
    sól, pieprz

Sernik z rzodkiewką i zieleniną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte, oczyszczone rzodkiewki zetrzeć na dużych łezkach w robocie.
    Szczypiorek, pietruszkę i czosnek drobno posiekać.
    Serek wymieszać z zieleniną, rzodkiewką, czosnkiem oraz sokiem z cytryny ,solą i pieprzem.
    Kremówkę ubić .
    Żelatynę rozpuścić i połączyć z kremówką i serem. Dobrze wymieszać.
    Foremkę, 9x23cm, wyłożyć folią spożywczą i nałożyć masę serową.
    Wstawić do lodówki przynajmniej na 2h.
    Zimny sernik ostrożnie wyjąć z formy, zdjąć folię, udekorować i podawać przybrany rzodkiewką.

Komentarze

Podobne przepisy