1.Ciasto:
Zagnieść wszystkie składniki i wyrobić jednolite ciasto. Wyłożyć nim brzegi i dno prostokątnej formy. Formę należy wysmarować tłuszczem i wyłożyć folią do pieczenia.
2.Masa serowa:
Jajka ubić z cukrem, dodać olej, mleko, ser, na końcu budynie w proszku. Dokładnie ubić. Otrzymaną masę wylać na ciasto i piec 50 – 60 min w temperaturze 180 stopni C do momentu aż się zarumieni i zacznie pękać.
3.Masa bezowa:
Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Ciasto wyjąć z piekarnika, ale go nie wyłączać. Wyłożyć na nie pianę i rozsmarować powierzchnię. Następnie sernik wstawić z powrotem do piekarnika i piec około 5-10 minut w tej samej temperaturze aż sie zarumieni ale nie z brązowi.
4.Upieczony sernik wyjąć i przenieść do chłodnego miejsca. Po około 20 minutach zacznie wychodzić rosa. Po całkowitym wystygnięciu sernik schować do lodówki.
Porady
Masa serowa będzie płynna, także nie należy się martwić i niczego dodawać.
Komentarze