Sernik z rabarbarem na kruchym spodzie

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W sezonie rabarbarowym warto zrobić z nim sernik.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 1/4 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko

    Sernik:
    - 25 dag białego sera półtłustego
    - 1 cukier waniliowy
    - 1 budyń waniliowy
    - 3 łyżki cukru
    - 1 jajko

    Dodatkowo:
    - 30 dag rabarbaru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z rabarbarem na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim formę na tartę o średnicy około 18 cm. Nakłuwamy widelcem.
  • 2. Sernik: ser blendujemy z jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Masę serową nakładamy tarty. Na wierzch układamy obrany i pokrojony rabarbar.
  • 3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczony sernik odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kroimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować