SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI

4.99 (163 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Sernik delikatny w smaku Powidła nadają słodko - kwaskowaty smak.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg zmielonego twarogu (wiaderko)
    7 jajek
    1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki mąki
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    skórka pomarańczowa kandyzowana
    2 paczki herbatników

    Dodatki :
    1 słoiczek powideł śliwkowych
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z powidłami śliwkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 1. Twaróg, margarynę, żółtka i pół szklanki cukru ucieramy. Wsypać obie mąki i razem zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dosypać resztę cukru. Wlać do masy serowej i wszystko delikatnie wymieszać drewnianą lub plastikową łyżką. Na blaszce o wym. 35 cm x 24 cm ułożyć herbatniki, a na nich rozsmarować powidła. Gotową masę serową wylać na powidła. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 160 st. około godziny. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować