Sernik z płatkami migdałowymi

4.5 (188 ocen)

Sernik z płatkami migdałowymi - pyszny,puszysty sernik

Składniki:


  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    130g masła
    2 żółtka
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli

    Masa serowa:
    1 kg sera mielonego
    5 jajek
    1 szklanka cukru pudru
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    1 kostka masła lub margaryny

    kilka brzoskwiń w syropie
    4 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik z płatkami migdałowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta razem wymieszać,zagnieść i włożyć do lodówki na
    60 minut.
  • 2. Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać
    stopniowo ser oraz budyń, połączyć. Na koniec delikatnie wymieszać z
    ubitymi białkami.
  • 3. Na tortownicę (26 cm) zetrzeć ciasto,wlać masę serową.
  • 4. Brzoskwinie odsączyć na sicie,pokroić w plastry i wyłożyć na masę
    serową.
  • 5. Wierz posypać płatkami migdałowymi.
  • 6. Piec w temp. 180 stop. około 1godz. i 15minut.
  • Sernik z płatkami migdałowymi 7. Po upieczeniu zimny sernik posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować