SERNIK z PIERNIKAMI

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

świątecznie x2

  • 20 min

Składniki:

  • *6 jajek
    *300 g cukru pudru
    *1 kg sera na sernik
    *125 g stopionego masła
    *2 łyżki mąki krupczatki
    *250 g pierników w czekoladzie
    *masło i bułka tarta do tortownicy
    *1 budyń o smaku śmietankowym bez cukru

    Polewa:

    1 mleczna czekolada( rozpuścić w kąpieli wodnej lub na malutkim gazie z dodatkiem łyżki wody)

Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z piernikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek.
    Białka ubić na pianę.
    Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać ser.
    Do utartej masy serowej dodać masło, Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek.
    Delikatnie połączyć.
    Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
    Wyłożyć połowę masy, rozłożyć pierniki i pozostałą masę serową.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190ºC. Piec 50-60 minut.

Porady

opcjonalnie- posypać wiórkami kokosowymi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować