SERNIK Z PIERNIKAMI

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis dostałem od mamy. Polecam go, ponieważ budzi ogromne zainteresowanie wśród naszych znajomych z powodu nadzienia (pierniki w czekoladzie). Jest łatwy i szybki do wykonania, zawsze się udaje.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - budyń o smaku śmietankowym: 1 sztuka
    - jaja: 6 sztuk
    - cukier puder: 300 gramów
    - ser na sernik: 1 kilogram
    - stopione masło: 125 gramów
    - mąka krupczatka: 2 łyżki
    - pierniki w czekoladzie: 250 gramów

Sernik z piernikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek.
  • 2. Białka ubić na pianę.
  • 3. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i stopniowo dodawać ser.
  • 4. Do utartej masy serowej dodać budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek.
  • 5. Delikatnie połączyć.
  • 6. Brytfannę wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 7. Wylać połowę masy
  • 8. Rozłożyć pierniki i wylać pozostałą masę serową
  • 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni
  • 10. Piec 60 minut
  • 11. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać go polewą czekoladową

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy