Sernik z pierniczkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

to połączenie smakuje wyśmienicie

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram sera twarogowego śmietankowego
    0,5 szklanki oleju
    0,5 szklanki mleka
    1 szklanka cukru pudru
    5 jajek
    2 budynie śmietankowe
    400 gram pierniczków nadziewanych w czekoladzie

Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przełożyć do miski.
    Dodać cukier puder, żółtka oraz proszek budyniowy.
    Dokładnie razem utrzeć.
    Cały czas ucierając wlewać olej i mleko.
    Białka ubić na sztywną pianę.
    Dodać do masy serowej i wymieszać drewnianą łyżką.

    Blachę o wymiarach 25 cm/ 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Wlać połowę masy serowej.
    Na to poukładać pierniczki.
    Na pierniczki wylać resztę masy serowej.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w 190 st C.
    Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło.
    Jeżeli jest jeszcze surowe, potrzymać w piekarniku do czasu, aż się upiecze.
    Po upieczeniu ostudzić.
    Na wierzchu można posypać cukrem pudrem i kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy