Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser przełożyć do miski.
Dodać cukier puder, żółtka oraz proszek budyniowy.
Dokładnie razem utrzeć.
Cały czas ucierając wlewać olej i mleko.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać do masy serowej i wymieszać drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach 25 cm/ 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Wlać połowę masy serowej.
Na to poukładać pierniczki.
Na pierniczki wylać resztę masy serowej.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w 190 st C.
Przed wyjęciem sprawdzić drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Jeżeli jest jeszcze surowe, potrzymać w piekarniku do czasu, aż się upiecze.
Po upieczeniu ostudzić.
Na wierzchu można posypać cukrem pudrem i kakao.
Komentarze