Sernik z pekanami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki sernik na spodzie z pekanów i herbatników czekoladowych,na wierzchu udekorowany orzechami ,

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na blaszkę kwadratowa 25 x 25 cm.


    MASA SEROWA:

    500 g twarogu półtłustego
    1 szklanka jogurtu greckiego
    2 duże jajka
    1,5 łyżki budyniu śmietankowego
    3/4 szklanki cukru


    SPÓD SERNIKA:

    150 gram herbatników czekoladowych
    2 łyżki masła
    50 gram orzechów pekan

    ORAZ:
    do dekoracji orzechy pekan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z pekanami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy zmielić .
    Herbatniki, zmielone orzechy i miękkie masło przełożyć do blendera i zmiksować do otrzymania lepkiej masy .
    Masą wyłożyć spód kwadratowej formy.Docisnąć .
  • 2. Wszystkie składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej.

    Umieścić wszystkie składniki na sernik w wysokiej misce . Zmiksować do połączenia się składników.
  • 3. Masę serową delikatnie przelać na spód i piec w temperaturze 175ºC przez około 45 minut.
  • 4. Upieczony sernik zostawić w piekarniku 1 godzinę ,następnie schłodzić .
    Po 3 godzinach wyjąć z lodówki i udekorować orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować