Sernik z musem z mango (na zimno) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serek mieszamy z przesianym cukrem pudrem. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków, mieszamy. Do 1/3 szklanki wrzątku dosypujemy żelatynę, mieszamy dokładnie aby się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę dolewamy powoli do masy serowej, cały czas mieszając.
Składniki na mus miksujemy blenderem, dolewamy rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzątku żelatynę, mieszamy.
Spód blaszki tortownicy, wykładamy papierem do pieczenia, na papierze układamy biszkopty ( możemy je delikatnie nasączyć mocną herbatą lub kawą). Na biszkopty wylewamy sernik, wierzch polewamy musem. Za pomocą patyczka do szaszłyka wykonujemy w serniku esy floresy (wbijając go w masę serową i wykonując kółka i fale).
Sernik umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy kostkami mango
i owocami.
Smacznego.
Komentarze