Sernik z musem z mango (na zimno)

4.5 (163 ocen)

  • 3 godz.

Sernik jest delikatny, pachnący o ciekawym tropikalnym smaku i wspaniałym intensywnym kolorze.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    800 g serka homogenizowanego naturalnego
    2 łyżki cukru pudru
    1 dojrzałe mango
    3 łyżki żelatyny

    Mus:
    1 1/2 dojrzałego mango
    1 łyżeczka cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny

    Dodatkowo:
    okrągłe biszkopty
    połowa mango do dekoracji
    maliny
    jeżyny
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z musem z mango (na zimno) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek mieszamy z przesianym cukrem pudrem. Miąższ mango miksujemy za pomocą blendera, dodajemy do serków, mieszamy. Do 1/3 szklanki wrzątku dosypujemy żelatynę, mieszamy dokładnie aby się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę dolewamy powoli do masy serowej, cały czas mieszając.
    Składniki na mus miksujemy blenderem, dolewamy rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzątku żelatynę, mieszamy.
    Spód blaszki tortownicy, wykładamy papierem do pieczenia, na papierze układamy biszkopty ( możemy je delikatnie nasączyć mocną herbatą lub kawą). Na biszkopty wylewamy sernik, wierzch polewamy musem. Za pomocą patyczka do szaszłyka wykonujemy w serniku esy floresy (wbijając go w masę serową i wykonując kółka i fale).
    Sernik umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy kostkami mango
    i owocami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.46 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SERNIK CHIA Z MANGO na zimno | rita creative

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik na zimno z jagodami i mango

To może cię zainteresować