Sernik z musem z cukinii z nutą cytrynową

0 (0 ocen)

Nuta aromatu cytrynowego z dżemu unosiła się już w trakcie pieczenia.A degustacja to już była sama przyjemność.

Składniki:

  • 200 g ciastek degistive
    75 g masła
    800 g sera wiaderkowego na sernik
    3/4 szklanki cukru
    1 opakowanie budyniu waniliowego
    1 cukier waniliowy
    3 duże jajka
    2 łyżki gęstej śmietany
    250 g dżemu z cukinii z nutą cytrynową
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z musem z cukinii z nutą cytrynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka kruszymy w blenderze,dodajemy rozpuszczone masło i łyżką mieszamy.Masa powinna wyglądać jak mory piasek.Dno tortownicy o wymiarach 24 cm wykładamy papierem do pieczenia.Masę z ciastek przekładamy na dno tortownicy,dokładnie dociskamy i wygładzamy,aby powstał spód.Chłodzimy w lodówce.
  • 2. Do sera dodajemy cukier,budyń,śmietanę,cukier waniliowy i mieszamy.Dodajemy po jednym jajku i ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się cukru.Masę serową wylewamy na spód ciasteczkowy.Na to wykładamy dżem.Mój był dość gęstej konsystencji.
  • 3. Sernik przykrywamy folią aluminiową i pieczemy przez 1 godzinę i 20 minut w temperaturze 150'C.Na 10-15 minut przed końcem pieczenia,można zdjąć folię.Studzimy w wyłączonym piekarniku około 30 minut uchylając drzwiczki piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować