PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Sernik z musem truskawkowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/20/bb3c9498b94187a4bb738b43bf12ea0a5e1020c9.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sernik-z-musem-truskawkowym-6
masa serowa:1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)
3/4 szklanki cukru
250 g margaryny
5 jajek
budyń waniliowy
mus truskawkowy: 600g truskawek
2 galaretki truskawkowe
3 łyżki śmietany kremówki
4 łyżki cukru
1 łyżka cukru waniliowego
masło i bułka tarta do formy
Sposób przygotowania przepisu:
Sernik z musem truskawkowym
1.
Zrób kruche ciasto: wszystkie składniki połącz, uformuj kulę i włóż na godzinę do lodówki.
2.
Masa serowa: żółtka oddziel od białek. Żółtka zmiksuj z margaryną na gładką masę. Dodaj cukier i ser łyżkami, utrzyj. Następnie dodaj budyń i ubitą na sztywno pianę z białek (5 białek z masy serowej i 1 z ciasta kruchego), delikatnie wymieszaj.
3.
Ciastem wylep dno wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą blachy o wym.24x38 cm. Ponakłuwaj widelcem i piecz 15 minut w 180 st. Na podpieczony spód wylej masę serową i piecz jeszcze 60 minut w 170 st.Ostudź.
4.
Mus truskawkowy: umyte i odszypułkowane truskawki zmiksuj razem z cukrami i śmietanką. Galaretki wymieszaj w 1,5 szklance gorącej wody i gdy stężeją dodaj do musu. Tężejącym musem zalej wystudzony sernik i chłodź w lodowce przez min.2 godz.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze