Sernik z musem dyniowym i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche ciasto: wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części ( 2/3 i 1/3). Chłodzić godzinę w lodówce. Po tym czasie większą częścią ciasta wylepić dno formy (o wym.24/24 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12 min. w 180 st.
2.Masa serowa:żółtka utrzeć z cukrem na gładką puszystą masę.Dodawać łyżkami ser, mus dyniowy i proszek budyniowy. Na końcu masę połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto wylać na podpieczony, kruchy spód i zapiekać ok.30 minut w 160 st. Po tym czasie na masie serowej rozłożyć maliny (mrożonych nie odmrażać i zetrzeć pozostałą część kruchego ciasta. Całość piec jeszcze 35-40 minut w 160 st. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze