Sernik z mlekiem w proszku i posypką

4.43 (157 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby

delikatny, puszysty, bardzo smaczny

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram sera twarogowego śmietankowego
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
    6 jajek
    3/4 szklanki oleju
    1,5 szklanki mleka
    2 szklanki mleka w proszku
    2 budynie waniliowe
    200 gram herbatników petit - beuerre
    1 szklanka cukru pudru
    1,5 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
    kolorowy maczek do posypania wierzchu
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Sernik z mlekiem w proszku i posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser twarogowy wymieszać mikserem z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i żółtkami.
    Cały czas mieszając dodać mleko w proszku oraz budynie (proszek).
    Małym strumieniem wlewać najpierw olej a potem mleko.
    Dokładnie razem wszystko wymieszać.
    Białka ubić na sztywną pianę.
    Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką.
    Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Na spód ułożyć herbatniki.
    Na to wylać masę serową.
    Piec 1 godzinę w 180 st C.
    Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika.
    Cukier puder wymieszać ze śmietaną.
    Rozsmarować na wierzchu gorącego sernika.
    Posypać kolorowym maczkiem.
    Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować