Sernik z mlekiem w proszku i posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser twarogowy wymieszać mikserem z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i żółtkami.
Cały czas mieszając dodać mleko w proszku oraz budynie (proszek).
Małym strumieniem wlewać najpierw olej a potem mleko.
Dokładnie razem wszystko wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką.
Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Na spód ułożyć herbatniki.
Na to wylać masę serową.
Piec 1 godzinę w 180 st C.
Po upieczeniu od razu wyjąć z piekarnika.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną.
Rozsmarować na wierzchu gorącego sernika.
Posypać kolorowym maczkiem.
Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Komentarze