Sernik z mlekiem pod pierzynką kokosową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ciasto proste do zrobienia . Idealne na niedzielne popołudnia do kawy

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 15 dag margaryny
    - 2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 12,5 dag cukru pudru
    - 1 jajko
    - 1 żółtko

    Ser:
    - 1 kg sera
    - 2 szklanki cukru
    - 3 łyżki masła
    - 6 żółtek
    - 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    - 2 szklanki mleka

    Piana:
    - 6 białek
    - 3 łyżki cukru
    - 1 łyżkę maki ziemniaczanej
    - 10 dag wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernik z mlekiem pod pierzynką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowe ciasto 1. Ze składników na ciasto , ciasto zarobić , zetrzeć na tarce na blaszkę.
  • Zmielony ser 2. Ser zmienić w maszynce do mięsa.
  • Gotowy ser na sernik 3. Wszystkie składniki na ser dodawać do robota kuchennego i miksować. Pod koniec miksowania dodać mleko rozrobione z budyniem.
  • Gotowy sernik 4. Piana:
    6 białek ubijamy na sztywno , dodajemy 3 łyżki cukru dalej ubijając. Następnie dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i wiórka kokosowe. Na ciasto wylewamy ser i na ser pianę. Pieczemy w niezbyt gorącym piekarniku(180 stopni) , około 60 minut.

Porady

- jeśli ser jest mokry dodać mniej mleka - można zostawić trochę wiórek kokosowych i posypać po wierzchu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować