Sernik z mango i mascarpone

  • wyświetlono: 613 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kremowy sernik z mango, na spodzie z ciasteczek Oreo, z kremem mascarpone, musem owocowym i granatem

moje zdjecie
  • 12 porcje
  • 90min
  • Łatwy

Składniki

spód ciasteczkowy:
2x ciasteczka Oreo
1/2 kostki masła

masa serowa:
3 jajka
1kg sera w wiaderku president
3/4 szkl cukru
2 x budyń waniliowy lub śmietankowy
150l pulpy mango - ewentualnie można zmiksować świeże
1/4 szkl śmietany 30%

Krem mascarpone:
250 g mascarpone
200 ml śmietany 30%
1/2 szklanki cukru
pulpa mango i granat do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik z mango i mascarpone

  • 1. Ciastka mielimy na pył, dodajemy roztopione masło,
    mieszamy i wykładamy blaszkę - mocno dociskając.
    Wstawiamy do lodówki

    Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę,
    dodajemy ser i miksujemy.
    Następnie pulpę mango, budynie i śmietanę - znów miksujemy.
    Na spód ciasteczkowy wylewamy masę serową.
    Pieczemy ok 52 min w 180 bez termoobiegu.

    Mascarpone, śmietanę i cukier ubijamy na krem.
    Wykładamy na ostudzony sernik,
    dekorujemy pulpą mango i granatem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mangosernikmascarpone

Komentarze

Podobne przepisy

sernik pieczony z mascarpone

Dodane przez: PrzepisyAleksandry

Pieczony sernik z mascarpone

Na naszą skromną Wigilię przygotowaliśmy...

sernik

Dodane przez: klaudia1984

Sernik z mango i białą czekoladą

Kremowy sernik z mango i białą...

Sernik mascarpone z borówkami

Dodane przez: Lidka Bawolska

Sernik mascarpone z borówkami

Pomysł na ciasto na każdą okazję...

SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA

Dodane przez: Ostra Na Słodko

SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA

I kolejny pyszny sernik zainspirowany...

Delikatny sernik z mascarpone

Dodane przez: Ola1984

Kremowy, delikatny sernik z mascarpone

Kremowy, delikatny i wilgotny sernik...

Sernik z mango

Dodane przez: mysza75

Sernik z mango

Sernik z dużą ilością mango, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE