Sernik z kulkową niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser trzykrotnie zmienić. Jaja roztrzepać i połączyć z serem. Masło zmiksować z cukrem na puch i nie przerywając miksowania dodawać porcjami masę serową.
Do masy serowej na koniec wsypać wiórki kokosowe,dokładnie wymieszać.
Z gotowej masy serowo-kokosowej formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać w formie wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą.
2.Jaja rozetrzeć z cukrem i kakao na kogel-mogel,wlać olej i mleko, włożyć dżem, wymieszać, wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować na jednolitą masę i przykryć nią
kulki serowe. Ciasto wstawić do piekarnika na ok. 50 min. w temp. 180 °C.
Porady
Podczas robienia kulek można je obtaczać w mące.
Zamiast kulek można również na spód wyłożyć ciasto serowe bez kształtowania kulek.
Komentarze