Sernik z kulkami i musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Margarynę zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać mąkę z proszkiem i kakao, dodać śmietanę i zagnieść.Z połowy zrobić kulki.
2.Drugą częścią ciasta wylepić blaszkę,30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
3.masa-Jajka zmiksować z cukrem, potem serem.Przesiać do tego budynie i zmiksować.Masę wyłożyć na ciasto w blaszce.
4.Porozrzucać kulki z ciasta i lekko je powciskać.
5.Piec w 175*, ok. 1 godz.Sernik wystudzić.
6.mus brzoskwiniowy-Brzoskwinie zblenderować. Sok uzupełnić do 1 l.i zagotować.Odstawić i zaraz dodać galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia. Dodać mus z brzoskwiń i ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na sernik i schłodzić.
Komentarze