Sernik z krówkami i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ciasto:
Margarynę posiekać z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszana z kakao i proszkiem do pieczenia oraz jajko, szybko zagnieść ciasto które schłodzić minimum 1 godz. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na dwa prostokąty o wymiarach formy u mnie 36cm na 25 cm i jednym wyłożyć do wcześniej wysmarowanej formy do pieczenia.
2. Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem.
Cukierki rozpuścić z dodatkiem mleka i po przestudzeniu wymieszać z serem, następnie dodać do margaryny i cały czas ucierając dodać po jednym jajku na koniec wsypać proszek budyniowy i dokładnie wymieszać.
3.Masę serową wylać na ułożone w formie ciasto i delikatnie przykryć drugim prostokątem.
Piec w temp. 200st około 60 min, po upieczeniu ciasto dokładnie wystudzić i polać polewą przygotowaną z pozostałych krówek i mleka, wierzch ciasta ozdobić orzechami.
Komentarze