Sernik z kokosową pierzynką

4.49 (172 ocen)

Przepis dostałam od kuzynki.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dkg mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    10 dkg cukru
    10 dkg margaryny
    1 jajko
    2 żółtka

    Ser:
    1 kg twarogu (wiaderko)
    1 szkl cukru
    2 szkl mleka
    1/2 szklanki oleju
    1 budyń śmietankowy
    2 jajka
    4 żółtka

    Beza:
    6 białek
    3/4 szkl cukru
    10 dkg kokosu
























    :
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z kokosową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść i włożyć do lodówki. Po pół godzinie wylepić dno blachy. Miałam taką zwykłą blaszkę o tradycyjnych wymiarach.
  • 2. Wszystkie składniki masy serowej wymieszać i wylać na ciasto.
    Piec w temp. 180 stopni przez 50-55 minut.
  • 3. Beza: białka ubić z szczyptą soli, dodać cukier, ubić. Na koniec wsypać kokos i delikatnie wymieszać . Ciasto po 50 minutach wyjąć z piekarnika rozprowadzić krem kokosowo-bezowy i piec jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować