Sernik z kokosem i kuleczkami czekoladowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa serowa:
Ser zkręcić dwa razy , dodać do sera budyń, olejek cytrynowy , proszek do pieczenia , masło i ubite żółtka z cukrem , zmiksować to wszystko razem a na koniec dodać ubitą pianę z białek . Dobrze wymieszać łyżka.
Piana kokosowa:
Ubić na sztywno piane z białękNastępnie dalej ubijając , dodać cukier, wiórki kokosowe , mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto:
Wszystkie skłądniki na ciasto wyrobić jak na kluski , formować kulki wielkości orzecha i układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce . Wylać ser do środka dać wiśnie kandyzowane , wstawić do piekarnika nagrzanego 160 stopni i piec 70minut . 15 minut przed końcem pieczenia wylać masę kokosową i jeszcze wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut
Jak sernik wystygnie polać polewa i posypać posypką.
Porady
Nie trzeba dodawać wiśnie kandyzowanych można zamiast nich dodać rodzynki.
Komentarze