Sernik z kokosem

4.51 (152 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny puszysty sernik na kruchym spodzie z dodatkiem masy kokosowe.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    - 20 dag mąki
    - 10 dag cukru pudru
    - 15 dag margaryny
    - 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 2 jajka

    Ser
    - 1 1/5 kg sera
    - 25 dag cukru
    - 3 jajka
    - 5 żółtek
    - cukier waniliowy
    - 1/4 kostki masła
    - 1 łyżka budyniu
    - sok z cytryny

    Masa kokosowa
    - 20 dag kokosu
    - 3/4 kostki masła
    - 2 białka
    - 15 dag cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem. Ubić pianę z białek, dodać do reszty składników i lekko zamieszać.
  • 2. Ser - Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać zmielony ser, budyń, sok z cytryny. Ubić pianę z białek, dodać do reszty i lekko zamieszać.
  • 3. Kokos - Masło roztopić, dodać kokos, pozostawić na ogniu i mieszać do zagotowania. Odstawić do przestudzenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, dodać przestudzony kokos.
  • 4. Przygotowanie ciasta do pieczenia
    Ciasto wylać równo do formy. Wylać następnie ser. Na ser położyć na masę kokosową. Całość piec ok. 1 godzinę w temperaturze 180.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować