Sernik z kokosem

0 (0 ocen)

Puszysty sernik z kokosową pianką

Składniki:

  • Wymiary formy- 24/35cm

    Ciasto:
    2,5 szkl maki
    3 żółtka
    250g masła lub margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szkl cukru
    cukier waniliowy

    Masa serowa:
    1,20 kg sera
    6 jajek
    2/3 kostki masła
    1 szkl cukru
    cukier waniliowy
    mały budyń waniliowy
    100g owoców kandyzowanych

    Na pianę:
    3 białka
    1 szkl cukru pudru
    100g wiórek kokosowych

Sernik z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - z podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozić
  • 2. Ser zmiksować blenderem lub zmielić , dodać żółtka , miękkie masło , cukier ,budyń , cukier waniliowy , dokładnie wszystko utrzeć , z białek ubić pianę , dodać do sera , na koniec dodać kandyzowane owoce ,
  • 3. Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć do wcześniej przygotowanej formy , wylać masę serową
  • 4. Piana- z białek ubić pianę , dosypać cukier , chwilę ubijać , dodać kokos , wylać na sernik , na wierzch zetrzeć resztę ciasta . Piec 60 minut w tem. 180*C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy