Sernik z kawowym spodem i herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj ciasto. Mąkę przesiej przez sitko razem z proszkiem do
pieczenia, kakao i kawą. Dodaj cukier, masło
i posiekaj dokładnie całość nożem. Na końcu dodaj żółtka,
śmietanę i dokładnie zagnieć.
2.Przygotuj masę serową. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną
pianę. Masło zmiksuj z cukrem kryształem,
cukrem waniliowym , żółtkami, skórką z cytryny, aromatem migdałowym i
budyniami. Dodawaj stopniowo ser stale
miksując. Pod koniec dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie całość
łyżką.
3.Blaszkę o wymiarach 24 na 36 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Następnie wyłóż ciasto. Posyp je bułką tartą i
wyłóż połowę masy serowej. Połóż na nią herbatniki i pozostałą
masę serową. Piecz sernik prze około godzinę w
temperaturze 180 stopni.
Komentarze