Sernik z karmelem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Sernik z karmelem to doskonały pomysł na słodkie i nieco inne niż zazwyczaj ciasto. Delikatny, syty i rozpływający się w ustach sernik z polewą karmelową sprawdzi się idealnie na każdą okazję. To znakomite rozwiązanie dla każdego kto ma ochotę na małe co nieco.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg twarogu ekologicznego
    1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
    wedle uznania ksylitol
    20 g mąki kokosowej
    3 jajka
    1 laska wanilii
    KARMEL:
    300 g suszonych daktyli
    sól
    10 g oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SERNIK:
    2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
    3. Twaróg dokładnie mielimy w blenderze
    4. Wszystkie składniki na sernik miksujemy na gładką masę
    5. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, który lekko smarujemy olejem kokosowym
    6. Przelewamy masę do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut
    7. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i trzymamy sernik w piekarniku jeszcze ok. 20 minut
    8. KARMEL:
    9. Suszone daktyle zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 60 minut
    10. Odlewamy wodę i blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, którą pokrywamy nasz sernik
    11. Wstawiamy sernik do lodówki na godzinę. Po tym czasie możemy cieszyć doskonałym smakiem sernika z karmelem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z masą karmelową i orzeszkami

To może cię zainteresować