REKLAMA

Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy

wyświetlono: 3811 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Ciasto idealne na zbliżające się wielkimi krokami święta. Jeśli lubicie serniki polecam ten zdodatkiem kandyzowanej skórki pomarańczy.

opublikowany: 13.10.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag mąki
    10 dag margaryny
    3 łyżki cukru pudru
    1 łyżka kakao
    2 żółtka
    szczypta soli

    Masa serowa:
    1 kg twarogu sernikowego
    6 łyżek cukru pudru
    4 jajka
    20 dag margaryny
    4 dag budyniu śmietankowego
    10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
    1 łyżka mąki

    1 biała polewa czekoladowa
Ocena:

(średnia 4.5 z 160 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce
    przez 30 minut.Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki tortownicy o śr.
    24 cm.,ponakłuwać widelcem. Piec 10 minut. w temp. 190 stopni.
  • 2. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Następnie dodać
    cały czas ucierając po jednym żółtku.Gdy masa
    będzie jednolita dodać w kilku częściach twaróg i cały czas
    ucierając dodać budyń śmietankowy i dalej miksować do połączenia
    wszystkich składników. Kandyzowaną skórkę pomarańczy opruszyć mąką
    i delikatnie połączyć z masą. Na koniec wymieszać z pianę ubitą z
    pozostałych
    białek.
  • Sernik z kandyzowaną skórką pomarańczy 3. Masę serową wyłożyć na ciasto i piec około 1 godz. w 180 stopniach.
    Zimny sernik polać biała polewą czekoladową i za pomocą pędzelka lub
    widelca zrobić dowolne wzorki.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pierogi z serem i kandyzowaną skórką z pomarańczy

Pyszne pierogi, które rozpływają się w ustach.

kategoria: Desery Pierogi opublikowany: 24.07.2015 | wyświetlono: 651 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE