Sernik z jogurtów naturalnych

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Lekki, małokaloryczny deser.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    3 szkl. mąki,
    margaryna,
    0,5 szkl. cukru,
    5 żółtek,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa jogurtowa:
    3 jogurty naturalne (każdy po 400 ml)
    2 budynie śmietankowe
    5 białek
    niepełna szklanka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z jogurtów naturalnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników.
    Białka ubić na sztywno z cukrem.
    Jogurty wymieszać z budyniami, dodać ubitą pianę z białek.
    3/4 ciasta wyłożyć na blachę, na to wylać masę jogurtową, a następnie pozostał część kruchego ciasta zetrzeć na wierzch.
    Piec ok.60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Porady

Do masy jogurtowej można dodać kawałki odsączonej brzoskwini z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować