sernik z jogurtów greckich z jezynami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

delikatny sernik z jogurtów greckich z jeżynami

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Masa jogurtowa: 2 duże jogurty greckie (800g)
    2 budynie w proszku
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    spód: herbatniki
    jeżyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z jogurtów greckich z jezynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na spód blachy 25x30cm wykładamy herbatniki
  • 2. masa jogurtowa: białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodajemy budyń w proszku oraz proszek do pieczenia.
  • 3. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
  • 4. Ubite białka delikatnie już łyżką należy wmieszać do masy jogurtowej.
  • 5. Masę wylewamy na blachę, na wierzchu układamy jeżyny i pieczemy w nagrzanym do 170 st.C piekarniku przez ok 50-60 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt grecki Jeżyny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować