Sernik z jeżynami

0 (0 ocen)

Pyszny , wilgotny i delikatny sernik na kruchym spodzie z polewą z jeżynami. Po prostu palce lizać

Składniki:

  • Masa serowa:
    1kg sera w wiaderku
    1/3 paczki margaryny lub masła,
    1 szklanka cukru,
    4 jajka
    2 budynie smietankowe lub waniliowe,
    1/2 szklanki mleka

    Spód:
    3 jajka,
    1/3 szklanki oleju
    1 szklanka maki,
    1/2 szklanki cukru,
    wanilia

    Polewa:
    2 białe czekolady
    1/3 szklanki mleka,
    szklanka konfitury z jezyn

    blaszka 25x25
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywną pianę. Budynie wymieszaj z mlekiem.
  • 2. Masło utrzeć z cukrem na jasną masę.Dodawać stopniowo po 1 żółtku.
    Cały czas ucierając dodawaj ser .
    Do masy dodaj budynie wymieszaj, dodaj ubite białka i delikatnie wymeiszaj
  • 3. Spód: Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Wyłóż na blachę i piecz ok 20 min w 180 '
  • 4. Masę serową wylej na ostudzony spód. Piecz ok 1,5 h w 180 stopniach
  • 5. Polewa:
    Czekolady rozpuść w mleku, doda jeżyny i delikatnie wymieszaj. Polewę wylej na zimny sernik
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować