Sernik z jeżynami

  • wyświetlono: 302 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealny deser na ciepły, letni dzień :)

DSC_0795
  • 10 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

500 g serka naturalnego
200 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie biszkoptów
1 galaretka
jeżyny

Sposób przygotowania przepisu:

Sernik z jeżynami

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek zmiksować z jogurtem, a następnie z wystudzoną żelatyną. Formę (o mnie o średnicy 26 cm) wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową. Wierzch udekorować jeżynami, wstawić do lodówki, a kiedy zacznie tężeć zalać wystudzoną galaretką. Zostawić w lodówce najlepiej do następnego dnia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

galaretkaDeserjeżynybez pieczeniasernik na zimno

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ijbofe

Dodane przez: kucharkaedi

Ciasto z jeżynami

Bardzo kruche i bardzo delikatne...

Ciasto drożdżowe z jeżynami

Dodane przez: bogusia82

Ciasto drożdżowe z jeżynami

Szybki i smaczne ciasto drożdżowe...

Ciasto z pianką

Dodane przez: ewiczka2304

Ciasto z jeżynami i pianką białkowo-budyniową

Kolejne ciasto z cyklu "Łatwe,...

bułeczki z jezynami

Dodane przez: izaa_a

Drożdżowe bułeczki z jeżynami

Mięciutkie puszyste bułeczki z...

Niebiańskie ciasto z jeżynami

Dodane przez: Elisa

Niebiańskie ciasto z jeżynami

Ciasto składa się z puszystego...

ciasto cytrynowe z jeżynami

Dodane przez: klementynka

ciasto cytrynowe z jeżynami

W lasach pojawiają się pierwsze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE