Sernik z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Idealny deser na ciepły, letni dzień :)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g serka naturalnego
    200 ml jogurtu naturalnego
    2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie biszkoptów
    1 galaretka
    jeżyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek zmiksować z jogurtem, a następnie z wystudzoną żelatyną. Formę (o mnie o średnicy 26 cm) wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową. Wierzch udekorować jeżynami, wstawić do lodówki, a kiedy zacznie tężeć zalać wystudzoną galaretką. Zostawić w lodówce najlepiej do następnego dnia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jeżyny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować