Sernik z jagódkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kruchy spód, aksamitna masa serowa - smakuje obłędnie!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    1. 2 szklanki mąki
    2. 1/2 margaryny
    3. 1/2 szklanki cukru
    4. 1 jajko
    5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    6. 1 łyżeczka kakao (czubata)
    Masa serowa z jagodami:
    7. 1 kg zmielonego sera
    8. 1 jajko
    9. 2 żółtka
    10. 1 szklanka cukru
    11. 1/2 margaryny
    12. 2 łyżki kwaśnej śmietany
    12. budyń śmietankowy
    13. 300 ml jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Kruche ciasto Desery

Sernik z jagódkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Z podanych składników ( za wyjątkiem kakao) zarobić szybko ciasto kruche. Podzielić na 2 części. 2/3 ciasta wylepić w formie; do pozostałej dodać kakao i zamrozić.
    Masa serowa:
    Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, budyń i śmietanę. Ubić pianę z białek.Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek i jagody.
    3. Gotową masę wylać na spód w formie; na nią zetrzeć ciasto z kakao.
    4. Piec 60 minut na 180 stopni.

Porady

Dobry też z mrożonymi jagodami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować