SERNIK Z JAGODAMI.

0 (0 ocen)

DLA WIELBICIELI SŁODOŚCI

Składniki:

  • BISZKOPT - 6 jajek

    niecała 1 szklanka mąki pszennej

    6 łyżki mąki ziemniaczanej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    ¾ szklanki cukru . Masa - 6 łyżeczek żelatyny, 3 serki homog.śmietana 36%.,500 gr .,5 łyżek cukrun pudru, 1\2 margaryny kasi, ,5 żółtek, Jagody świeże lub mrożone.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z jagodami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PYSZNY  SERNICZEK  Z JAGODAMI. 1. BISZKOPT - Wykonanie ; Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie wszystkie składniki.

    Dno tortownicy o średni 26 wyłożyć papierem do pieczenia (a boków niczym nie smarować ani niczym nie wykładać) i przelać do niej gotowe ciasto.

    Piec w 170oC przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta). Wyjąć z piekarnika i z wysokości naszych kolan spuścić formę z ciastem na podłogę lub desę. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc) Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Żółtka ubijamy z 2 łyżkami cukru pudru,śmietanę z 3 łyżkami c. pudru dodajemy serki homog..Dokładnie mieszamy wszystko razem dodajemy ostudzoną żelatynę i dzielimy na 2 części,do jednej dodajemy umyte ,przebrane jagody i miksujemy , a druga jest jasna. Wylewamy najpierw jasną część na biszkopt i do lodówki żeby stężała .Potem ciemną częśc z jagodami .W środek owoce jagód i znów do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować